Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Fiatalok!

A kerékpáros sportág egyik  hazai műhelyének, utánpótlás-bázisának tevékenységét szeretném Önökkel, illetve Veletek megismertetni.
 A KSI kerékpáros csapata több mint negyven esztendős múltra tekint vissza. Kiemelkedő érdemei vannak a szakosztálynak, elsősorban az utánpótlás-nevelés terén. Neveltjeink közül korosztályos válogatottak, világ- és Európa bajnoki helyezettek, később felnőtt válogatott, világversenyeken helyezést elérő, olimpikon sportolók kerültek ki.

Változnak az idők, így tevékenységünk is állandóan változik, bővül. Általános és elsődleges célunk azonban örök érvényű: a gyermekek sportolásának elősegítése, a kerékpározás megszerettetése, általános és célirányú oktatása szakképzett kerékpáros edzők, oktatók, pedagógusok mellett.
Fő profilunk az országúti- és pályakerékpárosok felkészítése, versenyeztetése, de az MTB illetve a BMX iránt érdeklődők számára is nyújtunk alapképzést.
Edzéseinket a Millenáris kerékpárpályán, a Puskás Ferenc stadion körül, a Városligetben, illetve országúton, elsősorban Pest-megyében tartjuk.
A versenyek az ország különböző területein kerülnek megrendezésre, és rendszeresek a külföldi utazásaink Európa-szerte.
Korábban tíz-tizenkét éves életkorban lehetett jelentkezni a szakosztályba.
2009 óta a kezdő kerékpárosok már 6 éves kortól, szakköri képzés és nyári napközis tábor keretében sajátíthatják el a kerékpározás alapjait.
Aki további céljai közé az élsportot tűzte ki, a felnőtté válás után hazai elit, vagy külföldi klubokba igazolva folytathatja pályafutását.
Mások, akik az élet egyéb területén kívánnak érvényesülni, jó alapot kapnak az egészséges életmód és egy természetben űzhető technikai sportág ismeretéhez, értő szeretetéhez, biztonságos műveléséhez. Számos neveltünket látjuk viszont nap, mint nap európai- és világeseményeken, amatőr rendezvényeken, kerékpáros futárként útjainkon vagy a munkába-iskolába kerékpárral közlekedve, illetve később a civil életben edzőként, sportszervezőként, versenybíróként.

Szakosztályunk másik kiemelkedő tevékenysége a sportág részére versenyek, események nemzetközi szintű szervezése és rendezése. Egyik ilyen nagymúltú, az évtizedek alatt immár hagyományosnak tekinthető rendezvényünk a KSI Kupa országúti kerékpárverseny, mely idén 37. alkalommal került megrendezésre Fót és Dunakeszi térségében.
Másik nagy eseményünk a VASLÓ Kupa Nemzetközi Pályakerékpáros verseny, melyet immár 17. alkalommal rendeztünk meg a budapesti Millenáris kerékpáros pályán.

Klubunk versenyzőivel, az általunk szervezett eseményekkel hónapról-hónapra találkozhatnak a különböző médiumok oldalain, Facebook oldalunkon, képein, láthatják, hallhatják a velük készült, róluk, rólunk szóló interjúkat, beszámolókat, híreket. 

 Történetünk

A KSI Kerékpáros Szakosztályának megalakulása

1963. májusában az MTS OT Módszertani Osztályának - állami sportirányítás - hatáskörében és közvetlen irányítása alatt mintegy 900 tanuló-sportolóval kilenc szakosztályban megkezdte működését a Központi Sportiskola, a KSI, melynek kiemelkedő feladata az utánpótlás-nevelés terén kellett, hogy megvalósuljon. 1967-ben, amikor már mintegy 2000 sportolóval tizenkét szakosztályban folyt a munka, megalakult a kerékpár szakosztály is.
A KSI SE Kerékpáros Szakosztálya jelenleg a a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI SE) szervezeti keretei között működik. ( http://www.nupi.hu/ksise)

Edzőink voltak - többek közt:

Karaki Zoltán, Juszkó János, Süli Aladár, Ihász Sándor, Szabó Endre, Baranyecz András, Petróczi Attila, Kálmán József, Makai József, Illés Erika, Bak István, Stubán Ferenc, Antalfi László; jelenleg Somogyi Miklós, Hazai György, Árvai Attila.

Technikai munkatársunk volt - többek közt:

Póczos András, Mihalkó Lajos, Morcz László, Rizsavi István, Schmeisel Szabolcs, Kalló Viktor, Deák Tamás,Vitányi Andor

  Kiemelkedő sikereket elért versenyzőink voltak - többek közt:

 • Szűcs Gábor (olimpikon, magyar bajnok, csúcstartó)
 • Pais Péter (109-szeres felnőtt magyar bajnok, világbajnoki helyezett)
 • Zaka István (olimpikon, magyar bajnok, csúcstartó)
 • Sarkadi Nagy Zsigmond (olimpikon, magyar bajnok, csúcstartó)
 • Lelkes Győző (ifi világbajnoki helyezett)
 • Eisenkrammer Károly (olimpikon, többszörös magyar bajnok)
 • Szekeres Csaba (ifi világbajnoki 5. helyezett, jelenleg országúti válogatott valamint Kontinentális csapat tagja)
 • Valter Tibor (válogatott, magyar bajnok)
 • Hegyes János (válogatott, többszörös magyar bajnok)
 • Bodrogi László (olimpikon, világbajnoki dobogós, többszörös magyar bajnok, válogatott, jelenleg Pro Tour csapat tagja)
 • Sipőcz Dávid (válogatott, magyar bajnok, csúcstartó)
 • Bebtó Zoltán (Tour de Hongrie győztese)
 • Víg Aurél (többszörös magyar bajnok, válogatott, világbajnoki résztvevő, csúcstartó)
 • Garamszegi László (magyar bajnok, jelenleg Kontinentális csapat tagja)
 • Lengyel Tamás (magyar bajnok, a 2005-ös Tour de Hongrie győztese, jelenleg Kontinentális csapat tagja)
 • Árvai Attila ( "B" világbajnok, sokszoros magyar bajnok, jelenleg a Szakosztály edzője)
 • Barkóczi Péter (válogatott, többszörös magyar bajnok, csúcstartó).
 • Kusztor Péter

 Korábbi versenyzőink ►


 Alapszabály - KSI SE (pdf)